Használati feltételek

Mindenek előtt szeretnénk itt is megköszönni, hogy az Anyafalvát választottad a várandósságod követésére. Nagyon örülünk, hogy itt vagy! 

A magyarországi jogszabályok szerint jogilag szükséges közöttünk egy megállapodás, miszerint elfogadod az oldal használatának szabályait, feltételeit. Ahogy megszokhattad minden oldalnak van úgy nevezett Használati feltétele, így az Anyafalvának is. Ez egy amolyan szerződés, amelyet elfogadsz az oldal használatával. Kérlek, olvasd el ezt is és az Adatkezelési útmutatónkat is, hogy teljesen képben legyél. Az adatkezelési útmutató és a használati feltételek együtt érvényesek!

A következő leírásban az Anyafalva.hu használati feltételét olvashatod:

A webalkalmazás használatával elfogadod a következőkben felsorolt feltételeket, melyeket szükség esetén időnként módosíthatunk. Felhívjuk figyelmedet, hogy az applikáció ezen pontján mindig megtalálhatod és megtekintheted a mindenkori érvényes feltételeket. A leírtak ismeretét természetesnek vesszük, elolvasásuk elmulasztása nem képezheti semmilyen hivatkozás alapját. Az alábbi dokumentumban megjelenő közkeletűen használt fogalmakat (például link, website, weboldal, honlap, e-mail, alkalmazás stb.) külön nem magyarázzuk, mivel ezeket a magyar internetes szaknyelv részeinek tekintjük, és természetesnek tartjuk az ilyen kifejezések jelentésének ismeretét, hiszen az Internet használatához alapvetően szükséges fogalmakról van szó.

A feltételek az Anyafalva alkalmazásként és weboldalként használatakor egyaránt érvényesek. Ha elhagyod honlapunk oldalait, és más internetes honlapra kerülsz át, úgy ott más feltételek érvényesek.

Felelőség

Az anyafalva.hu honlap/weboldal/webalkalmazás Jansik Aisha EV. (A vállalkozás további adatai Adatkezelési útmutatóban)  tulajdona, így egyszemélyben felelős az internetes oldal technikai működtetéséért. Amikor az Anyafalva.hu vagy a „mi” nevünkben kommunikálunk az oldalon, az jogi értelemben az alkalmazás fejlesztőjét, tulajdonosát egyszemélyben jelenti.

Az anyafalva.hu -n számos információs, szakmai anyag található, ezek lehetnek cikkek, internetes és más jellegű hivatkozások, eszközök, képek, multimédiás anyagok és reklámok. Munkánkat szakorvosok segítik, így reméljük, hogy a felsorolt anyagokat Te is hasznosnak találod majd, de mindig tartsd szem előtt, hogy ezek nem helyettesíthetik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsokat. A Te vagy más egészségével kapcsolatos kérdésekben mindig konzultálj orvossal, a sürgős esetekben azonnal vedd fel a kapcsolatot a sürgősségi betegellátás körzetileg illetékes szerveivel. Felhívjuk figyelmedet, hogy információnk felnőtteknek ( 18. életévet betöltött személynek) szólnak, mindazonáltal kijelentjük, hogy semmilyen, a www.anyafalva.hu honlapon található információért semmiféle garanciát nem vállalunk. A Te felelősséged az is, hogy megfelelően értelmezd azoknak az eszközöknek az eredményeit, amelyeket mi weboldalainkon a rendelkezésedre bocsátunk (ilyen például a súlykövető), ugyanakkor azt javasoljuk, hogy ehhez vedd igénybe orvos, vagy más, felkészült, egészségügyi képzettséggel rendelkező személy segítségét. Az adatokért, mint ahogy bármilyen más - akár tőlünk, akár mástól származó - internetes oldalainkon megjelenő információnak a felhasználásából eredő esetleges károkért vagy hátrányokért semmiféle felelőséget nem vállalunk.

Az Anyafalva.hu eszközei

Internetes oldalunkon olyan eszközöket (súlykövető, leletértelmező…stb) bocsátunk a rendelkezésedre, amelyek segítségedre lehetnek a várandósságod követésében. Le kell szögeznünk, hogy ezek az eszközök bármennyire kidolgozottak legyenek is, nem képezhetik szakmai tanácsok és ajánlások alapját. Kalkulátoraink és eszközeink nem adnak pontos diétás, fogyókúrás, terhesek életmódjával, magzati fejlődéssel kapcsolatos és egyéb tanácsokat. Használatukat olyan felnőtteknek ajánljuk, akik tájékozódni szeretnének a várandósságot érintő kérdésekben. A felkínált eszközök, illetve kalkulátorok nem jelentenek megoldást komolyabb egészségügyi problémák megoldásában; ilyen esetekben nem helyettesíthetik orvos vagy megfelelő egészségügyi szakember tapasztalatait és tudását, ezért feltétlenül ajánljuk, hogy panaszaiddal és az egészségedet érintő komolyabb kérdésekkel, diagnosztikus és terápiás problémáikkal fordulj a megfelelően képzett szakemberekhez. Az Anyafalva.hu-n található információk felhasználásának eredményeiért semmiféle felelősséget nem vállalunk.

Az Anyafalva.hu működését szabályozó előírások

Az Anyafalva.hu Magyarországi adatokkal, feltételekkel készült, működtetését, karbantartását is itt végzik. Mivel az oldal más országokból is meglátogatható, ezért alapvetőnek tekintjük, hogy oldalaink meglátogatásával egyben kifejezed egyetértésedet a Magyarországon érvényes előírásokkal. Az oldalainkon látható adatokról elképzelhető, hogy nem érvényesek más országokban. Elképzelhető, hogy egyes helyeken tiltják a felhasználásukat, illetve az elolvasásukat. Nem vállaljuk a felelősséget azokért az esetekért, amikor valaki olyan helyről éri el oldalainkat, és úgy használja fel a nálunk talált információkat, ahol és ahogyan azt a helyi törvények tiltják.

A felhasználói beleegyezésről

Abban az esetben, ha meglátogatod oldalunkat, úgy tekintjük, hogy a leírtakat tudomásul vetted. E tekintetben nincs semmilyen különbség regisztrált és nem regisztrált felhasználóink között. Fenntartjuk magunknak azt a jogot, hogy a leírtakat szabadon megváltoztassuk.

További rendelkezések

Az Anyafalva.hu oldalán tilos minden olyan magatartás, amely ellenkezik a hatályos magyar vagy uniós jogszabályokkal. Az Anyafalva.hu jogosult az oldal és a felhasználók tevékenységének figyelemmel kísérésére és szükség esetén a jogsértő, vagy nem odaillő tevékenység (bejegyzés, hozzászólás, stb.) törlésére. Súlyos jogszabálysértés észlelése esetén az Anyafalva.hu a hatáskörrel rendelkező hatóságot megkeresi és az érintett felhasználó regisztrációs (személyes) adatait jogosult a hatóság részére átadni.

Az Anyafalva.hu fenntartja a jogot, hogy bárkinek a bejegyzett regisztrációját felfüggessze, törölje. A Anyafalva.hu jogosult az üzleti érdekeit sértő, illetve a leírtakkal összeegyeztethetetlen információt, adatot előzetes figyelmeztetés nélkül eltávolítani oldaláról.

Az Anyafalva.hu nem vállal felelősséget az oldalain megjelent információkkal, illetve bármilyen az oldalai látogatásából eredő egyéb káresetre vonatkozóan.